a
M

Voor hulp vanuit de lucht

Ontdek onze website

Kunt u iets niet vinden of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Zoekactie naar de Engelse tiener Jay Slater op het Spaanse eiland Tenerife

Masca, Tenerife,

15 July 2024

Het Nationaal Drone Team en het Signi Zoekhonden Team hebben hun krachten weer gebundeld en zetten zich in voor een zoekactie naar de Engelse tiener Jay Slater op het Spaanse eiland Tenerife.

Geschreven door: Harry Anders

Nauwelijks terug van onze laatste missie en we zijn alweer onderweg. Afgelopen zondag vertrok Pave van het Nationaal Drone Team samen met een team van Signi-zoekhonden naar Tenerife. De missie is om te zoeken naar de Engelse tiener Jay Slater, van wie sinds de ochtend van 17 juni niets meer is vernomen. In zijn laatste contact met vrienden meldde hij dat hij was verdwaald. Daarna was de batterij van zijn telefoon leeg en is alle contact met Jay verbroken.

Het gebied rond Masca, het dorpje waar de laatste signalen van zijn telefoon werden opgevangen, was al grondig doorzocht door de Spaanse politie. Na 12 dagen werd de officiële zoektocht gestaakt wegens gebrek aan aanwijzingen.

Vandaag heeft de lokale overheid, gelijktijdig met de zoekactie van Signi en het NDT, de zoektocht herstart, enkele honderden meters van de plek waar de Nederlandse zoekteams hun missie begonnen waren. Helaas was er op het moment dat de zoekhonden begonnen met het speuren nog geen mogelijkheid om de drone te laten opstijgen, omdat de goedkeuring van de benodigde vergunningen op zich liet wachten.

Toen de vergunningen uiteindelijk konden worden afgehaald, kwam het bericht dat er een lichaam was gevonden in de directe omgeving waar wij aan het zoeken waren. Pave, die bezig was met het regelen van de vergunning bij het nationaal parkbeheer, kreeg op dat moment te horen dat het lichaam van Jay Slater was gevonden.
Het Nationaal Drone Team wenst de familie heel veel sterkte toe met dit immense verdriet.