a
M

Voor hulp vanuit de lucht

Ontdek onze website

Kunt u iets niet vinden of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Nationaal Drone Team & Mantrailing-Limburg zoeken naar vermiste man in duingebied Bergen

bergen mappingsections 1

Onderschrift Foto: Rasterpatronen die overvlogen worden

Bergen,

10 August 2024

Dit weekend hebben het Nationaal Drone Team en het zoekhondenteam Mantrailing-Limburg zich aangesloten bij de intensieve zoektocht naar een 58-jarige man die sinds woensdagavond 31 juli vermist wordt in het duingebied van Bergen. De afgelopen dagen hebben politie, vrijwilligers, hulpverleners en andere zoekteams alles op alles gezet om de man te vinden, helaas zonder resultaat.

Geschreven door: Harry Anders

Op 10 en 11 augustus zet het Nationaal Drone Team hun expertise in om het zoekgebied met behulp van een vijf-tal drones, de DJI Matrice 30T en de Mavic 3T, nauwkeurig in kaart te brengen. Het duingebied wordt in een rasterpatroon overvlogen, waarbij elke vierkante meter wordt gefotografeerd. De beelden worden in real-time naar de centrale commandopost gestuurd, waar ze met behulp van AI-software worden geanalyseerd. Deze technologie maakt het mogelijk om snel potentiële sporen van de vermiste man te identificeren, wat de coördinatie van de zoektocht aanzienlijk verbetert.
Als tijdens het analyseren potentiële sporen worden ontdekt, staat het hondenzoekteam van Mantrailing-Limburg paraat om deze locaties met behulp van hun honden nader te onderzoeken.